Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απόφαση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Αθήνας 15/9/2011

Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας συνεδρίασε δημόσια και ανοιχτά σήμερα Πέμπτη 15/9 μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κτήριο του ΕΜΠ με την παρουσία και τον αποφασιστικό ρόλο ανακλητών εκπροσώπων από τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων καθώς και πλήθος αγωνιζόμενων φοιτητών και αποφάσισε τα εξής:

  1. Την έκδοση ανακοίνωσηςαπόφασης, που αφορά τη φάση που βρίσκονται οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος, τα αιτήματά του και τα επόμενα βήματά του, η οποία απευθύνεται προς όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας, όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας αλλά και το μαύρο μπλοκ της αντίδρασης (κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣΕΕΔΝΤ) ενάντια στο οποίο και την επιβαλλόμενη πολιτική του στρέφονται αυτές οι κινητοποιήσεις.

  2. Την έκδοση ξεχωριστού κειμένουκαλέσματος για κοινό αγώνα προς τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό και την προσπάθεια αυτό να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

  3. Την έκδοση κειμένουκαλέσματος προς τους μαθητές για κοινό αγώνα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα και την οργάνωση εξορμήσεων έτσι αυτό να φτάσει σε κάθε σχολείο της Αθήνας τις επόμενες μέρες.

  4. Την έκδοση αφίσας του ΣΓΣ στη βάση της σημερινής ανακοίνωσηςαπόφασής του και την τελική διαμόρφωσή της μέσα από ανοιχτή ομάδα εργασίας

  5. Τη σύσταση ομάδας εργασίας προπαγάνδισηςτύπου - κοινωνικής απεύθυνσης για την υλοποίηση των παραπάνω, από εκπροσώπους των γενικών συνελεύσεων με στόχο την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό όλων των φοιτητών και των συλλόγων τους. Τη διοργάνωση συνέντευξης τύπου αύριο Παρασκευή 16/9 και τη δημιουργία ιστότοπου του Συντονιστικού για την αποτελεσματικότερη διακίνηση των αποφάσεών του.

  6. Την κατάληψη του κτηρίου της πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια με στόχο τη δημιουργία εκεί κέντρου αγώνα και αντι-πληροφόρησης του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων έτσι ώστε να σπάσει ο τοίχος της σιωπής που η κυβέρνησης και οι δημοσιογράφοι της προσπαθούν να δημιουργήσουν . Εκεί θα μπορεί κάθε εργαζόμενος και νέος της Αθήνας να προμηθευτεί υλικά και να πληροφορηθεί για τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις μας. Εκεί θα βρίσκεται και θα συνεδριάζει η ομάδα προπαγάνδισηςτύπου και θα στηθεί μικροφωνική του Συντονιστικού.

  7. Τη διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσηςσυναυλίας υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας στο Σύνταγμα την επόμενη εβδομάδα και ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες να συμβάλλουν σε μια τέτοια προσπάθεια. Σύσταση ομάδας εργασίας με εκπροσώπους από κάθε γενική συνέλευση για την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

  8. Εξώστρεφη παρέμβαση πορείες στις γειτονιές της Αθήνας για κοινωνικοποίηση των αιτημάτων του φοιτητικού κινήματος. Συγκέντρωση την Δευτέρα 19/09 έξω από τα γραφεία της “Καθημερινής” και παράσταση διαμαρτυρίας για την προσπάθεια συκοφάντισης του αγώνα μας. Παρεμβάσεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

  9. Την συγκρότηση πρωτοβουλίας την Παρασκευή 23/09 στα προπύλαια για κοινή δράση όλων των μαχόμενων κομματιών στην εκπαίδευση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!